seo analiz araçları

29 Ocak 2022, 0 Yorum

2022 için en iyi SEO analiz araçları

Bireyler ve Kurumlar web siteleri için nitelikli trafik ve potansiyel müşterilere ulaşmak için etkin SEO (arama motoru optimizasyonu) teknikleri kullanmak isterler. İyi bir digital pazarlama kampanyası için kullanışlı Web Sitesi SEO Analiz araçlarının önemini bilmek gerekir.

SEO Analiz araçları ile Web sitesinin performansını, belirli performans sorunlarını anlayarak ve bu araçları kullanarak net eyleme geçirilebilir geri bildirimler alarak firmanızın sağlam bir online varlık oluşturmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bu makale, bir Dijital pazarlama kampanyası kapsamında Seo araçlarının önemini ve 2022’de dikkat edilmesi gereken önemli noktalara değineceğiz. Web Sitesi SEO Analiz araçlarını incelerken, Web Sitesi SEO Analizi hakkında da kıymetli bilgiler veriyor olacağız.

Web Sitesi SEO Analizine Giriş

Elbette ama yavaş yavaş, arama motorları daha akıllı hale geliyor. Onlara değerli bilgiler koyarak, trafik akışı, gerçek kitle, yüksek görünürlük ve gerekli güvenilirlik gibi ödüller kazanırsınız. Arama motorları içeriğinizi sıralamak için bir optimizasyon stratejisi gerektirdiğinden, SEO Analizi yüksek bir rütbe elde etmenin en iyi yoludur.

Google’da Arama Kalitesi Kıdemli Strateji uzmanı Andrey Lipattey, hem yüksek kaliteli içeriğin hem de bağlantı oluşturmanın Google tarafından belirli bir web sitesinin sıralamasını iyileştirmek için kullanıldığını belirtti.

Ancak asıl sorun, Google’ın veya başka bir arama motorunun SEO kuralları sağlamamasıdır. Sıralamayı artırmanın en iyi yolunu bulmak için farklı denemelere ve istatistiklere ihtiyacınız var.

Web Sitesi SEO Analizi, size SEO puanı olarak bilinen şeyi vermek için web sitenizin içeriğinin, kodunun, yapısının ve site dışı yetkisinin gözden geçirilmesini gerektirir. Web Sitesi SEO Analizi daha sonra bu puanı alır ve web varlığınızı rakiplerinizle karşılaştırmak için kullanır. Sayfanızın sıralamasını etkileyebilecek bir dizi faktör devreye girer:

  • Web sayfasının içeriğinin kalitesi ve uzunluğu.
  • Web sitenize geri işaret eden kaliteli geri bağlantıların varlığı.
  • Sitenizdeki web sayfalarının yükleme hızı.
  • Web sitenize işaret eden sosyal sinyallerin varlığı.
  • Benzer sorgular için geçmiş kullanıcı davranışı ve arama amacı.

Web Sitesi SEO Analizinin Önemini Kavrayabilme

SEO Analizi her şeyi akıllı ve süper kolay hale getirir. Derin Web Sitesi SEO Analizi yaparak zayıf noktaları belirleyebilir ve hangi alanların iyileştirme gerektirdiğini öğrenebilirsiniz. Bir SEO veya Dijital Pazarlama uzmanı işe almak yerine, Web Sitesi SEO Analiz araçlarını kullanmak daha iyidir.

Google ve diğer arama motorlarının işletmenizin gerçek dünyada nasıl işlediğinden habersiz olması nedeniyle. Arama motorları, işletmenizi belirli online faktörlere göre sıralar. Bu faktörler, daha deneyimli bir işiniz olmasına rağmen bir rakibin neden sizi geride bırakabileceğinin cevabıdır.

Rakiplerinizin arkasında eksik olduğunuz alanları ve Pazarlama kampanyanızı ilerletmek için yapmanız gereken değişiklikleri tam olarak belirlemenize yardımcı olur. Rakiplerinizin lehine çalışan ve sayfalarını sizinkinden daha alakalı ve yetkili kılan unsurları tam olarak görmenizi sağlar. Bu nedenle, Web Sitesi SEO Analizi, Pazarlama optimizasyon sürecinizde erken bir adım olmalıdır.

En iyi 5 Web sitesi SEO Analiz Araçları (2022)

SEO Analiz araçları sadece performansınızı değil rakibinizin performansını da ölçmenizi sağlar. En iyi Web Sitesi SEO Analiz araçlarıyla, kuyruktan sıyrılmak için mevcut fırsatları ortaya çıkarabilirsiniz. Bu araçlar, web sitenizi analiz etmek için kasvetli bir anahtar kelime araması, veri analizi ve manuel yöntemlerden zaman kazandırır.

2022’de işletmeniz için en iyi Web sitesi SEO Analiz aracını bulmak için bu listeyi okuyun, kontrol edin ve filtreleyin.

  • Ahrefs
  • SEMrush
  • Google Search Console
  • Moz Pro
  • KWFinder
  1. Ahrefs

2011 Yılında Dmitry Gerasimenko tarafından kurulan Ahrefs, aşağıdaki işlevleri yerine getirmek için hepsi bir arada bir SEO aracıdır:

Site Denetimi: Site Denetimi işlevi, web sitenizin sıralamasını düşüren nedenleri keşfetmenizi sağlar. Bir Site Denetimi, web sitenizin genel sağlık puanını hesaplamak için tüm web sayfalarına gizlice girer.

Site Gezgini: Rekabetçi bir araştırma aracının tüm görevlerini yerine getirir; organik trafik araştırması, backlink denetleyicisi ve ücretli trafik araştırması.

Anahtar Kelime Araştırması: Bu önemli arayüz, müşterilerin tam olarak ne aradığını belirlemek için kullanılır.

İçerik Gezgini: Güvenilir ilişkiler kurmak, doğru zamanlamayı keşfetmek, düşük rekabet konularını ve ortaklık fırsatlarını kontrol etmek için premium operatörleri birleştirir.

Rank Tracker: Raporları düzenli olarak sunmak için web sitenizin sıralamasını ve performansını piyasa oyuncularınıza karşı sürekli kontrol eder.

  • SEMrush

2008 Yılında kurulan SEMrush, Walmart, Amazon, Nike gibi dünyanın önde gelen markaları tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.

Şu anda 20.000’den fazla ortağı ve 7.000.000’den fazla aktif kullanıcısı var. Şimdiye kadar, SEMrush şirketi zaten en iyi SEO yazılım paketi olarak 14 tanıma ödülü aldı.

SEMrush, bir SEO araç seti tasarlayan bir yazılım şirketidir. Bu SEO araç setine sahip olarak, organik olarak büyüyebilir ve gelirde 10 kat artış yaşayabilirsiniz.

Semruhsh aracının sunduğu bazı özellikler;

  • Site denetimi
  • Backlink analizi
  • Anahtar kelime araştırması
  • İçerik Pazarlaması
  • Pazar Araştırması
  • Reklam denetimi
  • Sosyal Medya denetimi
  • Google Search Console

Daha önce Google Web Yöneticisi Araçları olarak bilinen Google Search Console, Google’ın sahip olduğu ve bir profesyonel gibi parlamanızı sağlayan bir web hizmetidir. Yeni başlayan, geliştirici, SEO uzmanı, işadamı veya Pazarlamacıysanız, Search Console aracı size Web Sitesi SEO Analiz araçları ve arayüzü hakkında bilgi veren ücretsiz bir Arama Analizi yazılımıdır.

Kullanıcılar, sitenin arama trafiğini ölçerek, gösterimleri, tıklamaları, konumları analiz ederek ve sorunları gidererek bir web sitesinin Google aramasındaki performansını artırabilir. Google Console ile web yöneticileri ortak sorguları çözebilir ve sitelerine bir kitle getirebilir. Bir Konsol web sayfalarınızdaki sorunları her izlediğinde sizi anında uyarır. Bu sorunlardan etkilenen URL’leri tanımlamanıza yardımcı olur ve bunları hızlı bir şekilde çözmenizi sağlar.

        4. Moz Pro

Moz Pro Web Sitesi SEO Analiz aracı olarak yolculuğuna 2004 yılında blog olarak başladı. Rand Fishkin ve Gillian Muessig bu blogu SEO uzmanları için tasarladılar. Farklı uzmanlar fikirlerini ve araştırma çalışmalarını paylaşmak için bu platformu ziyaret etti. Zamanla, blog küçük bir danışmanlık firması şeklini aldı ve kurucuların birkaç SEO aracı tasarlamasına izin verdi. Ve şimdi, Moz Pro aracılığıyla herhangi bir SEO görevini çözebilirsiniz.

  • KWFinder

Diğer SEO Analiz araçları gibi, KW Finder da sıralama yolculuğunuza başlamak için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Ancak diğer Web Sitesi SEO Analiz araçlarından farklı olarak KW finder, kullanımı kolay bir ara yüze ve sezgisel özelliklere sahiptir. Dünya çapında bir çok firma Adidas, Airbnb ve Skyscanner’ın ortak olduğu bu aracı kullanıyor ve güveniyorlar.

Türkiye’de Kurumsal firmaların ve Seo yarışmalarına dahil olan kişilerin özellikle Seo analiz Google sıralama yarışması kapsamında yarışmaya dahil olanlar bu seo araçlarını en etkin bir şekilde kullanarak ilerlediklerini düşünüyoruz.

Bir yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.